Fana kirke

Fana kirke er en av de eldste og mest tradisjonsrike kirkene i Bergen kommune. Kirken kan spores tilbake helt til 1200-tallet, og har vært eid av forskjellige aktører siden da. Noen av eierne er «Det hellige kors’ kirke», Apostelkirken, Danchertsen hos Stend gård før den ble overtatt av Fana kommune i 1862. Kirken ligger like ved elven som renner ut i Kalandsvannet, denne elven dannet forøvrig grensen mellom Sunnhordland og Nordhordland i middelalderen.

Etter at den ble restaurert i 1928 har den hatt sitteplass til ca 400 personer.

Fana kirke har menighetssal som kan leies til minnesamvær etter en begravelse eller bisettelse.

Rett utenfor kirken ligger Fana gravplass.

Søreide kirke

Søreide kirke er en moderne arbeidskirke som stod ferdig bygget i 1973.

Kirkerommet er bygget opp i vifteform, og har sitteplass til omtrent 600 personer.

Det er menighetssal tilknyttet kirken, denne kan leies til for eksempel minnesamvær etter begravelse eller bisettelse.

Nærmeste gravplass vil være Øvsttun og Fana i Bergen sør, eventuelt Fyllingsdalen eller Bønes i Bergen vest.

Birkeland kirke

Birkeland kirke ligger rett ved Nesttun sentrum. Opprinnelig har det lagt en kirke på dette stedet tilbake til 1300-tallet, men flere har blitt revet og bygget opp igjen. Dagens kirke ble bygget ferdig i 1878.

Birkeland kirke har ca 300 sitteplasser. Kirken er en langkirke, noe som betyr at benkene er plassert rett bak hverandre bakover i kirkerommet. Det er romslig plass fremme ved alteret, noe som gir god plass ved begravelser og bisettelser.

På utsiden av kirken er det en eldre gravplass, her kan det ofte oppleves at man ikke får plass. Nærmeste gravplass som ofte benyttes er Øvsttun gravplass, noen få minutter unna.

Det er noen parkeringsplasser utenfor kirken. Det er også mulig å parkere i parkeringshuset på Nesttun, noen få minutters gange unna kirken.

Skjold kirke

Skjold kirke er en av de nyere kirkene i Bergen, den stod ferdig bygget i 1998. Kirken er en moderne arbeidskirke som også inneholder kontorer og menighetssal.

Kirken er tegnet av arkitekten Peder A. Ristesund, og kirkerommet er bygget som en gammeldags langkirke. Det er sitteplass til omtrent 280 personer.

Det kan nevnes at orgelet fra år 2000 er levert av Orgelwerkstatt Chr. Steffler. Klangen er bygget etter gamle verdier fra 1800-tallet, med 32 stemmer, og regnes blant orgelkjennere som et av Norges mest interessante orgel bygget de senere årene.

Kirken har menighetssal som kan leies til for eksempel minnesamvær etter begravelse eller bisettelse.

Skjold kirke har ikke egen gravplass. Nærmeste gravplasser er Øvsttun og Fana.

Ytrebygda kirke

Ytrebygda er den nyeste kirken i Bergen, og ble innviet av biskop Halvor Nordhaug i desember 2011. Den er plassert noen minutters gange fra Blomsterdalen senter, og tomten ligger slik til at man har utsikt mot Sotra.

Kirken er en moderne arbeidskirke med sitteplass til omtrent 200 personer.

Kirken har flere rom som kan leies til for eksempel minnesamvær etter en begravelse eller bisettelse.

Nærmeste gravplass til kirken er Fana og Øvsttun.