Gå til hovedinnhold Gå til footer

Blomster til begravelse og bisettelse

Blomster skaper en fin ramme rundt begravelsen, og å gi blomster er en fin måte å vise at man bryr seg ved et dødsfall.

Noen synes det er vanskelig å vite hvilken type blomst man skal velge. Kistedekorasjonen (som ligger på selve kisten) er fra de aller nærmeste. Familie og nære venner velger ofte en krans eller båredekorasjon, mens en bårebukett er et godt valg for en enklere hilsen.

Både kistedekorasjonen, krans, båredekorasjon og blomsterhjerte har vanligvis to sløyfebånd - på det ene står det en hilsen, på det andre står det hvem blomsten er fra. I tillegg står nøyaktig det samme på et kort som samles inn av byrået, og overleveres til de etterlatte etter seremonien. En bårebukett kan også ha sløyfe, eventuelt bare kort.

Det er nærliggende å sende blomster til selve seremonien hvis man kjenner den som er død. Hvis man derimot kjenner de pårørende best, kan det være mer naturlig å sende blomster hjem til dem, enn til seremonien.

Her kan du bestille blomster til seremonien eller til de pårørende

Oversikt over forslag til tekst på sløyfebåndet til blomstene

Lilla Hvit Deko 64 (1)

Båredekorasjon

En båredekorasjon gis fra familie, venner og kjente. Den har gjerne sløyfebånd med en hilsen skrevet på. En båredekorasjon er høyere enn en bårebukett, og er fin å pynte med i seremonilokalet.

Hvit Krans

Krans

En krans gis fra nær familie og venner, og har vanligvis en sløyfe med en hilsen. Organisasjoner og foreninger velger også ofte en krans. Kranser har sløyfebånd med en hilsen på, og settes på stativ i seremonilokalet.

Hjerteformet Krans

Blomsterhjerte

Hjerter gis som oftest fra familie, gjerne barnebarn, men kan også gis fra noen som har stått spesielt nær den som er død. Det settes på en sløyfe med en hilsen.

 

Bukett Hvit 12

Bårebukett

Bårebuketter gis av fjernere familie, venner og bekjente, som ønsker å sende en hilsen til begravelsen. Bårebuketter kan ha sløyfebånd med en hilsen på, eller et kort.

Stjerne Blomst

Andre elementer

Blomster kan arrangeres i mange ulike former - som kors, stjerne, sorgpute eller gitar, for å nevne noen.

Kistedekorasjon

Kistedekorasjon

Blomstene som ligger på selve kisten er fra den eller de aller nærmeste.