Chat with us, powered by LiveChat

Om oss | Eiker Begravelsesbyrå Hokksund

Eiker Begravelsesbyrå er en del av Buskerud Begravelsesbyrå AS og har sitt hovedkontor på Langebru i Hokksund. Vi har også en egen avdeling i Mjøndalen som ligger i tilknytning til Opdahl Blomster

Våre gravferdskonsulenter har lang erfaring fra bransjen, svært gode lokalkunnskaper, og kan ta hånd om alle praktiske gjøremål ved en gravferd i samråd med deg som pårørende. 

Vi har et tett og godt forhold til Rasmussen Blomster i Hokksund sentrum. 

Historie

Eiker Begravelsesbyrå startet som snekkerverksted i Vestfossen på 1800-tallet, der det ble laget kister, møbler og inventar.Møblene til snekkermester Nils Olssen var kjent for å være svært solide og pene, og de finnes fortsatt i hjem i distriktet.

 I 1959 besluttet daværende eiere Anna og Hans Gripp Olssen å slutte med møbelproduksjon. Bedriften gikk over til å bli rent begravelsesbyrå under navnet Eiker Begravelsesbyrå, og de flyttet til nye lokaler på Langebru, Hokksund.

For å få en representant på Nedre Eiker tok Hans Gripp Olssen i 1960 kontakt med Opdahl Blomster i Mjøndalen. De var interessert i å inngå et samarbeid, og Magny Opdahl bestyrte kontoret. Samarbeidet fungerer godt den dag i dag.

I 1987 overtok datter og svigersønn Kari og Ole Melbø byrået. Produksjonen av kister på eget verksted fortsatte til 1990-årene.

1. februar 2009 overtok Kari og Oles datter Gunhild Melbø Tajet og hennes mann Håvard Melbø Tajet. 

1. juni 2014 ble Eiker Begravelsesbyrå en avdeling av Buskerud Begravelsesbyrå AS. 

1. oktober 2016 valgte Kristin Knutsen og Ditt Begravelsesbyrå i Vestfossen å bli en del av Buskerud Begravelsesbyrå AS. Kristin ble da avdelingsleder ved Eiker Begravelsesbyrå. 

I 2020 ble Eiker Begravelsesbyrå en del av byråfellesskapet Heder. En gruppering bestående av begravelsesbyråer fra hele landet. Vi er fortsatt selvstendige, lokalt eide og selvstyrte, men vi har styrken av å være en del av noe større. Sammen samarbeider vi om utvikling av kompetanse, tjenester og produkter som kommer våre kunder til gode.