En ekstraordinær tid

Fuglerud begravelsesbyrå følger etter beste evne de til enhver tid gjeldende råd fra FHI og restriksjoner gitt av tilstøtende instanser for avvikling av seremonier og samlinger.Vi ønsker derfor å orientere om begrensningene dere som pårørende og etterlatte vil møte nå en tid fremover.

Det er viktig for oss å hjelpe pårørende så godt som mulig, selv i en så spesiell tid som vi har nå. Myndighetens restriksjoner griper sterkt inn i utførelsen av vårt arbeid, og her er en oversikt over hvilke konsekvenser koronarestriksjonene har for gravferder i vårt område.

Seremonien:
Alle lokaler hvor ansamling av mennesker skal foregå har fått restriksjoner i antall deltagere. Antallet vil variere med størrelsen på lokalet, men vi opplever at en begravelse kan begrenses til så lite som 25 deltagere. Vi har enda ikke opplevd at begravelser ikke kan gjennomføres, men det er et mulighet vi dessverre må forberede oss på.

En urneseremoni kan være et godt alternativ til en ordinær begravelse.
Kontakt oss gjerne om dere vil ha mer informasjon om de mulighetene som finnes eller trenger mer info om gjeldende begrensninger.

Samtaler:
I byrået hos oss vil kontoret på Råholt fortsatt være bemannet. Vi oppfordrer de som ønsker kontakt med oss, om å gjøre dette pr telefon eller e-post. Vi ønsker å gjennomføre samtaler som tidligere er gjort rundt et bord, pr telefon selv om dette blir mer upersonlig enn vi er vant til. Dersom det er pressende nødvendig, gjennomfører vi samtaler i våre lokaler. Vi oppfordrer da om at familienes representanter holdes til et minimum, max 2 personer. Vi kommer en tid fremover ikke til å gjennomføre samtaler hjemme hos familien.

Overføring:
Samtlige helseforetak har innført adgangsrestriksjoner. Det vil derfor være sterkt begrenset hvorvidt familien får tilgang til å komme inn i fellesområder hvor pasienter eller beboere oppholder seg. Vi oppfordrer derfor familiene til å la byrået ivareta overføringene og eventuelt bare ta imot båren ved ankomst til det respektive kapell.  

Omgang med andre mennesker:
Det er uvant å ikke vise nærhet når man er i sorg. Likevel minner vi om Folkehelseinstituttets råd for å unngå spredning av smitte …

     - Ikke ta hverandre i hendene

     - Ikke gi hverandre klemmer

… så får vi heller ta det igjen når situasjonen roer seg.