Gå til hovedinnhold Gå til footer

Blomster til begravelse og bisettelse

Når man skal ha blomster til en begravelse kan det være vanskelig å vite hva man skal ha. Kistedekorasjonen, den som ligger på kisten, er fra de aller nærmeste. Familie og nære venner velger ofte en krans eller vifteformet eller dråpeformet båredekorasjon, mens en bårebukett er et godt valg hvis du vil ha en enklere hilsen.

Kranser og dekorasjoner har vanligvis sløyfe med to bånd med en hilsen på det ene og givers navn på det andre. Bårebuketter levers ofte med kort, men kan også leveres med sløyfe hvis du ønsker det. Alle blomsterhilsener med sløyfe blir levert med et kort med den samme teksten som står på sløyfen. Disse kortene samler vi sammen og leverer til de etterlatte etter seremonien.

Hvis man kjente den som er død, er det naturlig å sende blomster til begravelsen. Hvis man kjente noen av de pårørende best, kan det være mer naturlig å sende blomster hjem til den du kjenner, enn til seremonien.

Her kan du bestille blomster til seremonien eller til de pårørende.

Rosa Gul Bos 30

Båredekorasjon

Dekorasjonen kan være formet som en vifte eller en dråpe og gis ofte av familie, venner og kjente. Det er vanlig at dekorasjonene har sløyfe med en hilsen på. Dekorasjonene kan stå på stativ og er fine å pynte med i seremonilokalet.

Hvit Krans

Krans

En krans gis fra nær familie og venner, og har vanligvis en sløyfe med en hilsen. Organisasjoner og foreninger velger også ofte en krans. Kranser har sløyfebånd med en hilsen på, og settes på stativ i seremonilokalet.

Rod Hjerte 27

Blomsterhjerte

Hjerter gis som oftest fra familie, gjerne barnebarn, men kan også gis fra noen som har stått spesielt nær den som er død. Det settes på en sløyfe med en hilsen.

 

Bla Bukett 62

Bårebukett

Bårebuketter gis av fjernere familie, venner og bekjente, som ønsker å sende en hilsen til begravelsen. Bårebuketter kan ha sløyfebånd med en hilsen på, eller et kort.

Due Hvit 20

Andre elementer

Selv om hjerter nok er den vanligste formen i tillegg til krans, kan blomster arrangeres i mange ulike former For eksempel kors, stjerne, sorgpute eller gitar, for å nevne noen.

Lilla Hvit Kiste 1

Kistedekorasjon

Blomstene som ligger på selve kisten er fra den eller de aller nærmeste.