Blomster til begravelse og bisettelse

Når man skal ha blomster til en begravelse kan det være vanskelig å vite hva man skal ha. Kistedekorasjonen, den som ligger på kisten, er fra de aller nærmeste. Familie og nære venner velger ofte en krans eller vifteformet eller dråpeformet båredekorasjon, mens en bårebukett er et godt valg hvis du vil ha en enklere hilsen.

Kranser og dekorasjoner har vanligvis sløyfe med to bånd med en hilsen på det ene og givers navn på det andre. Bårebuketter levers ofte med kort, men kan også leveres med sløyfe hvis du ønsker det. Alle blomsterhilsener med sløyfe blir levert med et kort med den samme teksten som står på sløyfen. Disse kortene samler vi sammen og leverer til de etterlatte etter seremonien.

Hvis man kjente den som er død, er det naturlig å sende blomster til begravelsen. Hvis man kjente noen av de pårørende best, kan det være mer naturlig å sende blomster hjem til den du kjenner, enn til seremonien.

 

Her kan du bestille blomster til seremonien eller til de pårørende.

Heder sorgbinderi båredekorasjon båreoppsats

Båredekorasjon

Dekorasjonen kan være formet som en vifte eller en dråpe og gis ofte av familie, venner og kjente. Det er vanlig at dekorasjonene har sløyfe med en hilsen på. Dekorasjonene kan stå på stativ og er fine å pynte med i seremonilokalet.

Heder blomsterkrans bårekrans blomsterkrans rundbundenkrans hvit roser sorgbinderi krans

Krans

En krans gis fra nær familie og venner, men er også et typisk valg for arbeidsgiver, organisasjoner og foreninger avdøde har vært engasjert i. Kranser har sløyfebånd med en hilsen på, og settes på stativ i seremonilokalet.

Heder sorgbinderi tett blomsterhjerte fylt

Blomsterhjerte

Hjerter kommer i flere størrelser og som krans i tillegg til tette. Hjerter velges ofte av barnebarn og oldebarn, men kan også gis fra andre som har stått avdøde spesielt nær. Hjertene kommer vanligvis med en sløyfe med en hilsen på.

Heder  bårebukett blå sorgbinderi

Bårebukett

Bårebuketter velges ofte av slekt, venner og bekjente som ønsker å sende en hilsen til begravelsen. Bårebuketter kan ha sløyfe med en hilsen på, eller et kort.

Heder hvit due blomsteroppsats båredekorasjon sorgbinderi

Andre elementer

Selv om hjerter nok er den vanligste formen i tillegg til krans, kan blomster arrangeres i mange ulike former For eksempel kors, stjerne, sorgpute eller gitar, for å nevne noen.

Heder sorgbinderi kistepynt kistedekorasjon båredekorasjon

Kistedekorasjon

Blomstene som ligger på kisten kalles kistedekorasjon og er fra avdødes aller nærmeste.