Gå til hovedinnhold Gå til footer

Historien vår

M Jacobsen Eldre Kopi

M. Jacobsen begravelsesbyrå endret navn til Heder M. Jacobsen gravferd i mars 2020.

Byrået er et av Oslos eldste begravelsesbyråer og ble stiftet i 1896. Marius Jacobsen var snekker og snekret blant annet isskap som man trengte på 1800-tallet. Han ble ofte bedt om å snekre kister og startet derfor et begravelsesbyrå som en av de første i Norge. I 1901 ansatte han en slektning, Alma Jacobsen. Hun var da 18 år gammel. Hun overtok byrået på midten av 1920-tallet og i 1931 ble byrået omgjort til et aksjeselskap og fikk navnet M. Jacobsens eftf. AS. 

Alma som hadde giftet seg og fått etternavnet Strøm drev byrået frem til 1969, da hun trakk seg ut 86 år gammel. Hennes barnebarn, Arne Strøm, begynte som 19-åring i firmaet. Året var 1956. Arne Strøm giftet seg med Jorun. Sammen drev de firmaet frem til desember 2010. 

Da var det ekteparet Tom Budalen og Kristin Lian som overtok firmaet. Budalen hadde vært ansatt i byrået siden 1986, Lian hadde arbeidet i gravferdsbransjen siden 1998. 

Det ligger mye historie i veggene her i Grønlandsleiret 13. Her har vi holdt til i over 100 år, og vårt lille murhus ser ut som det gjorde på tegningene fra 1934. 

I dag er det stort slett slik at en samtale med pårørende tar 1,5-2 timer, men da Alma Strøm drev byrået for 50-60 år siden kunne hun godt ha 3 samtaler på en time og de pårørende satt tålmodig og ventet på tur. 

Endring har det også blitt i prisene naturlig nok. I 1934 måtte man betale kr. 17,- for fire sangdamer. I dag ville vel kostnaden blitt på ca. 10.000,-. Det var også mulig å få et halvt mannskor. En kiste kostet 95,-, mens det i dag koster fra 5000,- til 40.000,-. 

Det var jo uten tvil litt færre valg når vi går en del år tilbake i tid. Vi ser at de pårørende i dag har et helt annet utgangspunkt og at de faste mønstrene er på vei ut. Dette gjør jo også at konferansene tar lenger tid og at vi møter på nye utfordringer og muligheter. 

Vi følger med i tiden, men tar også vare på tradisjonen. Alle våre kunder får personlig oppfølging og kontaktpersonen er tilgjengelig til enhver tid. Dette har vi muligheten til i og med at vi fortsatt er en liten familiebedrift. 

Alle er velkommen som kunde hos oss uavhengig av religion, økonomi og sosial status. Vi har ofte kunder som har benyttet seg av oss i generasjoner og det er vi takknemlig for og stolte av. 

Vår visjon er å møte alle med respekt og omtanke, og gi alle samme service. Vi gjør ikke forskjell på folk. Kom gjerne innom eller ring hvis du vil høre mer.