Gå til hovedinnhold Gå til footer

Gravstein

Mange synes det er godt å ha en grav å gå til, spesielt på merkedager og i høytidene. Et gravsted hjelper pårørende å gi utløp for sorgen og er av betydning for etterslekten for å bevare et minne om familie, venner og bekjente som har gått bort.

I dag finnes det mange forskjellige modeller på markedet. Det brukes like steinsorter med forskjellige farger, og man kan velge mellom et spekter av farger på selve skriften.

Vi i begravelsesbyrået står selvsagt til disposisjon med råd, informasjon, materiell og eventuelt salg av gravmonument.

Vår leverandør av gravstein er Br. Strand Stenhuggeri AS. Katalogene deres finner du her.

Gravstell

Vi tilbyr også gravstell, og har selvvanningskasser som er tilpasset til nedgravning ved gravstøttene på kirkegården. Produktet er spesielt velegnet til gravsteder og beplantiningsområder med sporadisk stell og vannning. Se mer informasjon her.

Ta kontakt med oss!

Informasjon om gravstein

Et gravmonument kan tidligst settes opp 3-6 mnd etter begravelsen, når det ikke er tele i jorda. I mellomtiden er det vanlig at graven merkes med et trekors eller en annet ventetegn. Leveringstiden på selve steinen er ofte 4-6 uker.

De fleste modellene kan leveres i flere ulike steinsorter, men det kan medføre et tillegg i pris. Det er også mulig å sette inn navn og datoer på en naturstein.

Hva koster en gravstein?

Prisen på en gravstein varierer fra ca. 6.000 kr til ca. 50.000 kr. De fleste modellene ligger likevel i området 20-25.000 kr. Prisen avhenger av størrelsen på steinen, overflatebehandling og utsmykning, samt eventuelt tilbehør, som lykt, spurver og bedplate. Gravferdskonsulenten veileder om muligheter og priser.