Gå til hovedinnhold Gå til footer

Vi bygger seremonihus!

- det blir et landemerke

Artikkel publisert i Kronstadposten 15.10.2022

Det er noe entreprenøren er godt fornøyd med, og de ser frem til å bygge et spesielt bygg. 
– Det er et signalbygg som kommer til å stå frem. Jeg vil gå så langt å si at det blir et landemerke, smiler prosjektleder John-Widar Eilertsen-Masvik. 

Godt samarbeid

Det er ett og et halvt år siden Marita Rognli Simonsen og Svein Jøran Simonsen fra Tangens Begravelsesbyrå kjøpte tomta på Altahøyden, og siden har de jobbet med utvikling av tomt og bygg. 
– Vi har samarbeidet godt med byggherre i forprosjektet og har vært med på å utvikle byget til å bli så løsningseffektivt som mulig, sier Eilertsen-Masvik. 

I seremonihuset skal de samle alle sine aktiviteter under ett tak, og vil som første begravelsesbyrå i nord ha eget syningsrom og seremonirom. 
– Det er veldig unikt, og vil bli Norges nordligste seremonihus. Vi har siktet langt frem i tid med dette. Vi har drevet i noen år nå og vært i kontakt med mange ulike mennesker i mange ulike situasjoner. Vi ser at det er et stort behov for større tilrettelegging ut fra individuelle behov i den mest sårbare fasen av livet, hvor man mister noen av sine kjære, sier daglig leder Marita Rognli Simonsen til Kronstadposten.

Artikkelen fortsetter under bildet. 

Om drøye ett år vil Tangens Begravelsesbyrå ha et nytt hjem på denne tomta. Her med Svein Jøran Simonsen (til venstre) og Marita Rognli Simonsen fra Tangens Begravelsesbyrå, og Bengt Andersen og prosjektleder, John-Widar Eilertsen-Masvik fra BMBA Entreprenør. Foto: Krister Sandaker Tårn

Klar for bygging

Prosjektet har en prislapp på 30 millioner kroner, og John-Widar forteller at de gleder seg til å gå i gang med prosjektet, som de har beregnet til ett års byggetid. 
– Vi holder på med siste innspurt av prosjekteringen nå, så vi håper at vi er klar til å begynne med fundamenteringen i neste uke. Igangsettingstillatelsen er gitt, så vi er klar.
– Vi har ikke hatt et slikt type bygg tidligere. Vi har bygd mye skoler, butikklokaler og eneboliger for det offentlige, men vi har ikke hatt seremonibygg tidligere, legger han til. 

Seremonihuset vil bygges i konvensjonell byggemetode med betongringmur, støpt gulv på grunnen med tre og stål som bæresystem med hulldekker og lett-tak elementer.  

Han forteller at de i starten vil ha to til fire mann på prosjektet, i tillegg til graveentreprenører og andre lokale underentreprenører. Det er Tormod Kristensen AS som har grunnarbeidet, mens Alt’a Rør (rørlegger), Bjørn Mella AS (ventilasjon) og Nordlys Elektro på elektroentreprisen. 
– Når vi begynner med bindingsverket, tak og innvendige vegger så vil vi være flere folk, forklarer han. 

Avslutningsvis innrømmer prosjektlederen at det er fint å ha et så stort prosjekt på hjemlige trakter. 
– Det er alltid best å være hjemme å jobbe, det er det ingen tvil om.