Gå til hovedinnhold Gå til footer

Forberedelse til planleggingssamtale

Når vi mister en av våre kjære er det mange nye spørsmål som dukker opp. Mange har aldri vært i denne situasjonen før, og har derfor ikke oversikt over hva som er mulig. Det kan være fint å bruke litt tid hjemme før samtale med byrå, for å tenke gjennom hvilke muligheter en har. Vi gjør vårt ytterste for at dere skal få en personlig og verdig avskjed med deres kjære.
Ikke nøl med å ta kontakt om dere lurer på noe. 

Det må velges en person av de pårørende som er ansvarlig. Dette er den personen som er familien sin kontaktperson med oss og det offentlige, og den personen som skriver under papirene. Dette er i de fleste tilfeller nær familie, ektefelle eller barn. Dersom en ikke klarer å bestemmer hvem som skal være kontaktperson, vil en representant fra avdøde sin bostedskommune bestemme dette.

Valg av seremoni

En gravferd kan gjennomføres på ulike måter. Den kan være i regi av Den norske kirke, et annet tros- og livssynssamfunn eller en livssynsåpen seremoni. En står fritt til å velge selv. Ved en livssynsåpen seremoni står pårørende fritt til å velge rammene for seremonien selv. 

Kunngjøring av dødsfall

Lokalaviser er en ofte brukt plattform for å kunngjøre dødsfall. Det er også mulig å annonsere dødsfallet digitalt gjennom byråets minnesider. På byråets minnesider kan en opprette en personlig side for avdøde der familie og venner kan dele kondolanser og bilder. En kan også tenne et digitalt lys for den avdøde. 

Gjennom minnesiden er det mulig å bestille blomster til seremonien. Ønsker en at det skal samles inn minnegave, kan en ofte bruke minnesiden til dette. Ta kontakt for mer informasjon.

Minnesiden kan enkelt deles gjennom sosiale medier, epost eller Facebook.

Blomster til seremoni

Gjennom blomster kan en uttrykke kjærlighet og takknemlighet. Vi i Nordhordland Begravelsesbyrå har eget blomsterbinderi der hvert sorgarbeid blir laget med personlig preg og kjærlighet. Blomster kan enkelt bestilles via vår nettbutikk eller ring oss for en blomsterprat. 

Bla i vår blomsterkatalog.

Innhold i seremonien

Vi ønsker at seremonien skal bli en personlig og verdig avskjed. Musikk, blomster, bilder og ord kan være med på å sette et personlig preg. 

Valg av gravsted

Det er to hovedtyper av gravsted. Kistegrav eller urnegrav. Ved en kistegrav blir kisten fraktet direkte fra seremoni til gravsted. Ved urnegrav blir kisten bært ut i bårebil og deretter fraktet til krematoriet. 

En kan også søke om askespredning. På fjellet eller i sjøen. Dette kan en søke om digitalt. Når en har askespredning kan en ikke sette opp gravstein. 

En kan søke om askespredning her

I noen kommuner har en også navnet minnelund. Ta kontakt for mer informasjon angående dette. 

Valg av kiste

Når en av våre kjære dør, ønsker vi at avskjeden skal være i den avdødes ånd. Valg av kiste skjer ofte tidlig etter dødsfallet. For eksempel, en person som var glad i havet kan en marineblå kiste understreke dette. Vi tilbyr en rekke ulike varianter. I lokalene våre har vi også utstilling av de mest brukte kistene våre.

I katalogen under er et utvalg av det vi leverer av kister. Finner du ikke det du leter etter, ta kontakt på vår vakttelefon. Vi hjelper deg for at du skal få det produktet du ønsker.