Gå til hovedinnhold Gå til footer

Kongsvinger Begravelsesbyrå Grønlund og Begravelsesbyrået Kordahl & Toverud slår seg sammen

Sammen for enda bedre tjenester

Vi har vært på jakt etter «de rette», og vi måtte ikke så langt for å finne dem. Nå slår vi oss sammen, og skal sørge for at etterlatte i Solør og i Kongsvinger får den aller beste hjelp og støtte når de mister noen.

Kongsvinger Begravelsesbyrå Grønlund og Begravelsesbyrået Kordahl & Toverud slår seg sammen for å kunne yte enda bedre tjenester.

– Vi er veldig fornøyde med at gjengen i Kordahl & Toverud og Glåmdal begravelsesbyrå er de som blir med oss videre. Vi har hatt besøk av flere, både lokale og ikke-lokale, men Kordahl & Toverud er lokale, de handler lokalt, de kjenner oss godt og ikke minst; de har et godt verdisyn og rennommé. Det er også et pluss at de er en del av den store og gode gruppen av selveide begravelsesbyråer i Heder-gruppen. I tillegg er de naturligvis med i bransjeforeningen Virke gravferd, der daglig leder og medeier Tore Huuse Øwre, både er leder for Virke gravferd Innlandet og sitter i hovedstyret i Virke. At vi nå slår oss sammenmed disse framoverlente folka er vi sikre på at folk i Grue og Kongsvinger også vil sette stor pris på. Dette kommer til å bli veldig bra, sier brødrene Morten og Ottar Skaslien.

Fører arven videre

Siden januar, da Skaslien-brødrene kunngjorde at de ønsket nytt eierskap for både Skaslien Gjestgiveri og Kongsvinger Begravelsesbyrå, har det vært hektisk virksomhet. Mange aktører har banket på døra, men for Morten og Ottar har det vært viktig å finne «de rette» til å ta dette videre.

- Det er flere som har vært i kontakt med oss om å overta begravelsesbyrået. For oss har det vært viktig å finne de rette til å overta. Først skal vi jobbe sammen noen år, og når vi går av med pensjon skal disse føre arven videre. Vi er trygge på at vi har funnet de aller beste folka til å bringe de beste kvalitetene og verdiene fra oss videre, sier Morten og Ottar Skaslien.

Handler lokalt

Etter 40 år i bransjen har Morten møtt flere tusen familier i sorg, og vært den varme, omsorgsfulle gravferdskonsulenten. Han ser fram til å rendyrke den omsorgsrollen enda mer.

- Det er ingen hemmelig at jeg er mer glad i menneskemøtene enn i kontorarbeid. Sammen blir vi mer solide. Jeg slipper å være på vakt 365 dager i året, og jeg vil få bedre tid til å være tilstede for de etterlatte. Samtidig er det trygt og godt med Kordahl & Toverud. Deer bevisste på den lokale forankringen og varer og tjenester handles lokalt, noe som er med å trygge flere arbeidsplasser i flere bransjer i Solør, sier Morten Skaslien.

Han ser fram til å finne noen felter på kalenderen der det står «fri», for som driver av en liten familiebedrift har det vært mye vakt. Dobbelt opp. For det har også vært vaktuker på gjestgiveriet.

- Det har vært mange år med mange vakter og lite fritid. Jeg gleder meg til å bli en del av et byrå der det er regulerte vaktordninger, og jeg tror kona også vil sette pris på at jeg får litt mer fritid. I hvert fall ei stund, sier Morten Skaslien og smiler.

 

- Det er sammen vi lykkes

Det er lange tradisjoner som føres sammen.

- Vi skal forvalte en arv som er tuftet på gode verdier. Morten og Ottar har drevet begravelsesbyrå i Grue siden de tok over på 80-tallet. Vi på Flisa har tatt over stafettpinnen etter Jon Kordahl og Odd Toverud som har drevet byrå i Våler og Åsnessiden 70-tallet. I Kongsvinger har Skaslien hatt stor aktivitet med Kongsvinger begravelsesbyrå Grønlund, og vi har vært til stede med Glåmdal begravelsesbyrå. Å finne sammen gjør at vi styrker vår tilstedeværelse i Kongsvinger samtidig som vi skal være det opplagte valget for de som trenger gravferdstjenester i hele Solør. Jeg velger å hente fram mitt slagord fra tida med idrettslagsarbeid; Det er SAMMEN VI LYKKES, sier Tore Huuse Øwre i Begravelsesbyrået Kordahl & Toverud.

I Kongsvinger vil sammenslutningen gå under navnet Heder – Kongsvinger begravelsesbyrå Grønlund, mens det i Grue vil være Heder – Grue begravelsesbyrå Skaslien.

- Vi blir å finne på de samme plassene i tida som kommer. I Kongsvinger har vi vårt kontor vis-a-vis tingretten, i Grue er vi på Skaslien og for Våler og Åsnes har vi vårt kontor nederst i Kaffegata på Flisa. I tillegg er vi alltid å nå på telefon, sier Øwre.

For spørsmål:

Arnt Holm Toverud – 95060959 – styreleder

Tore Huuse Øwre – 91585848 – daglig leder

Ottar Skaslien - 95027317

Morten Skaslien – 91748095