Gå til hovedinnhold Gå til footer

Takkeannonse

Mange ønsker å vise takknemlighet til alle som har bistått pårørende i forbindelse med bortgangen og begravelsen til den avdøde. Det kan, for eksempel, gjøres gjennom en takkeannonse i avisen etter begravelsen.

Der hvor det finnes flere lokalaviser eller en ønsker å publisere andre steder i landet, er vi behjelpelig med dette også etter begravelsen. 

Noen velger også å sende ut et personlig takkekort til deltagere og andre som har bidratt i etterkant av seremonien. Uansett hva du og familien ønsker, bistår vi med budskap og utforming av annonsen/takkekortet – og vi kan håndtere dialog med aviser hvis det er ønskelig.  

Eksempler på tekster til takkeannonse i avis   

  1. En varm takk til alle dere som har støttet oss i den tunge tiden ved vår kjære [Navn] sin bortgang. 
  2. Tusen takk for all omtanke, vakre blomster, hilsener og deltagelse i anledning vår kjære [Navns] bortgang.  
  3. Hjertelig takk for oppmerksomhet og vennlig deltakelse ved vår kjære [Navns] bortgang og begravelse. 

Det er også vanlig å takke for eventuelle pengegaver som gis til veldedige formål i forbindelse med noens bortgang. Noen familier ytrer ønske om pengegaver til veldedighet i stedet for blomster, og da er det vanlig å spesifisere hvilket formål beløpet skal gå til. Pengegaven kan knyttes opp mot dødsårsaken, eller gå til en sak avdøde var engasjert i.   

Vi i Skogholt Fauske begravelsesbyrå har lang erfaring med hvilke skikker som er vanlige i forbindelse med donasjoner og takkeannonser. Spør oss gjerne om råd.