Samtaler med dere pårørende

Nå er vi alle inne i en svært krevende periode med bl.a. det muterte viruset. På kontoret kan vi møte 2, maks 3 stk og hjemmesamtaler ønsker vi så langt det lar seg gjøre å ikke ha akkurat nå.  Alt dette til beste for dere, jobben vi skal kunne gjennomføre og familiene våre. Alt blir bra igjen!

Antall deltakere i seremoni/minnesamvær

Vi jobber med å få oversikt over nye retningslinjer for deltakerantall i seremonier. Det oppdateres forløpende i de ulike kommunene.
Noen lokaliteter oppfyller kravene for riktig avstand mellom de som følger i en seremoni og kan derfor ha maks deltagereantall, MEN noen seremonirom har et lavere maksantall. Dette pga helsemyndighetenes anbefaling om avstand mellom de som følger i seremonien. Det er kun lov å sitte på merkede tilviste plasser. 

NB: Deltakerantallet kan justeres på kort varsel

Deltakerantall Tønsberg kommune - trykk her

(Tønsberg oppdatert 9.8)

Deltakerantall Færder kommune 

- trykk her(Færder oppdatert 27.5)

Deltakerantall i Sandefjord kommune - trykk her

(Sandefjord oppdatert 23.6)

Deltakerantall i Holmestrand kommune - trykk her

(Holmestrand oppdatert 27.5)

Deltakerantall i Larvik kommune - trykk her

(Larvik oppdatert 27/4)

Deltakerantall Horten kommune - trykk her

(Horten oppdatert 2.6)

 

For minnesamvær er det tillat med 20 personer.

Informasjon - Koronasituasjonen

Det er en svært spesiell og krevende situasjon som vi alle opplever og er en del av for tiden. Alle er vi berørt på en eller annen måte. Landet har en felles dugnad for å begrense smittespredningen av koronaviruset, noe vi også ønsker å bidra med.

I den anledning ønsker vi, til beste for pårørende og oss selv, å ha begrenset kontakt. Samtaler rundt planlegging og forberedelser til seremonien ønsker vi helst ha på telefon, eller 2 maks på kontoret. Helst ingen hjemmesamtaler akkurat nå.  Dette har vi god erfaring med fra tidligere og det settes av god tid til hver familie. På våre hjemmesider finnes den samme informasjonen som vårt brosjyremateriell her på kontoret.

Bilder fra seremonien vil alle familier få digitalt umiddelbart etterpå. Bildene kommer på en link som lett kan videresendes til alle som ikke har vært til stede.

Noen seremonier vil også sendes direkte (live-streamet, uten kostnad). Det er digitale løsninger og retningslinjer som ivaretar personvern.

Skal du følge i en seremoni ber vi deg om å ikke håndhilse eller gi en klem. Dette for å unngå smittefare. Legg hånden på brystet og gi et vennlig nikk, et smil eller si noen ord.

Munnbind - vi bruke dette ute i seremonier, hjemme- og institusjonsbesøk. Vi kan også bruke dette i samtaler med dere pårørende. Vi møter mange mennesker og dette gjør vi til beste for dere, oss selv og de vi omgås på fritiden.

Kontakt oss gjerne hvis du har noen spørsmål. Vi er som alltid tilgjengelig hele døgnet hele uken.

Ta vare på hverandre!

 

Oppussing av kirker

Etter påske vi Nøtterøy kirke og Tjøme kirke rehabiliteres på utsiden. Det vil settes opp stillas og arbeidet vil vare ut august. Se skriv fra Kirkevergen i Færder:

 

Utvendig Arbeid På Nøtterøy Kirke Og Tjøme Kirke Gravferdstilbud

Påmelding på nett

Hva betyr: Ønsker du å delta, registrer din deltalgelse på klemmetsby-firing.no? På grunn av smittesporing må alle som deltar i en seremoni registrere seg med navn, tlf og helst hvilken kommune de kommer fra. En enkel måte er å la alle som ønsker å komme i seremonien selv registrere seg via Klemmetsby-Firings hjemmesider. Denne muligheten er tilgjengelig på de seremoniene hvor familien ønsker denne løsningen på nett. Det er også mulig å skrive seg opp på listen når du kommer til seremonien hvis ledige plasser. Listen oppbevares i 14 dager for eventuell smittesporing. Vil du ha hjelp til påmelding ringer du oss på 333 81 200.

Deltagerliste gravferd

Covid-19-forskriftens §13 sier følgende om krav til oversikt over deltakere: «Arrangøren skal ha oversikt over hvem som er til stede, for å kunne bistå ved en eventuell senere smittesporing. Dersom det for å finne tilbake til deltakerne er nødvendig å nedtegne en egen oversikt, skal denne slettes etter 10 dager.»

Forskrift - Lovdata

Hvor er gravstedet?

Gravplassmyndighetene får ofte spørsmål om hvor et gravsted er på kirkegården. Det kan være slektninger som kommer på besøk og ønsker å gå innom gravstedet til en gammel tante eller onkel. Med "Flyfoto" (dronebilder) av kirkegården med koordinater er det nå lett å Finne frem til riktig sted. Det Finnes også mye annen nyttig informasjon på denne siden: tonsberg-gravplass.no

Les dødsannonsene gratis

Les alle dødsannonser gratis på vår hjemmeside

Les dødsannoser her

Direktesending/streaming av seremoni

For tiden er det mange som ikke kan følge i den seremonien de ønsker. Hvis familien ønsker det kan noen seremonier direktesendes på våre nettsider. Dette er helt kostnadsfritt for familien. Vi kan streame flere seremonier samtidig og flere pr. dag. Løsningen er et alternativ til å komme i seremonien, og det anbelfales å bruke telefon eller nettbrett - Vi kan dessverre ikke levere en NRK-produksjon, men opplever selv løsningen som god. Mange seremonirom har tykke murvegger, samt mange trådløse sendere, dette kan gi forstyrrelser på sendingen og begrense 4G-dekningen som vi trenger for å sende på nett.

Streaming av seremoni

Vi møtes på ZOOM

I en hverdag med kohorter, hjemmekontor, munnbind og "hold avstand" er det godt å se hverandre på Zoom. Morgenmøte og ettermiddagsmøte hvor vi går igjennom dagen og morgendagen er på skjermen.

Tilgjengelig hele døgnet

Trenger dere vår hjelp, ring oss hele døgnet. Våre gravferdskonsulenter har i tillegg til vanlig arbeidsdag også vakter på kveld, natt og i helgene.

Vaktordning - se video her

Følg Heder på Facebook

Heder - de lokale gravferdsbyråene, er på Facebook - følg gjerne siden.

Besøk Heders facebookside her