Gå til hovedinnhold Gå til footer

Sanger til begravelse

Musikalske innslag, sanger og salmer er for mange en viktig del av gravferdsseremonien. Musikk kan oppleves som et universalt språk som alle kan uttrykke seg gjennom. Sanger i begravelse kan være en fin måte å uttrykke egen sorg på, men også takknemlighet over livet til den som er død.

Mange synes også at musikk og sanger er en fin måte å gjøre begravelsen mer personlig på. Dette kan gjøres ved å spille av en sang den avdøde holdt kjær, la noen fremføre sangen, eller ved allsang.

Hvilke musikalske innslag kan man ha i en begravelse?
Kirker og andre religiøse seremonibygg kan ha regler for hvilke sanger som kan spilles av under deres tak. Vi i Eidsvaag & Mølgaard Begravelsesbyrå har god erfaring med å skape akkurat den type seremoni dere ønsker.

Våre gravferdskonsulenter vil kunne svare på alle spørsmål vedrørende hvilke elementer seremonien kan inneholde.

Vanlige begravelsessanger

Ved begravelse i kirken synges det som regel to salmer i fellesskap, samt en salme ved graven. Salmene hentes fra salmeboken. Teksten til fellessangene skrives vanligvis opp i sanghefteprogrammet.

Råd for å velge sanger til begravelse

Når du skal velge hvilke salmer som skal synges i fellesskap, kan det være lurt å huske at mange synes det er uvant å delta i allsang. Mange velger de sangene som er mest kjent og enklest å synge, slik at de fleste kan delta.

Siden mange kvier seg litt for å synge høyt, velger noen å ha en forsanger i begravelsen. Forsangeren kan også synge to solosanger. Noen velger å gjøre begravelsen personlig ved å ha en sanger eller et kor som for eksempel synger avdødes favorittsang i stedet for å spille den av elektronisk.