Gå til hovedinnhold Gå til footer

Gravstein

Det å ha en plass å gå til for å minnes de døde, er for mange viktig. Det finnes mange ulike steinsorter som benyttes til gravstein, og mange muligheter for valg av form, tekst og muligheter til å gjøre gravstedet personlig. Vi veileder gjerne og vi har lokalkjennskap til regler for oppsett av gravstein og gravmonument på kirkegårder og gravplasser i ditt distrikt.

Generell informasjon om gravstein

Et gravstein kan i de fleste tilfeller settes opp rett etter begravelsen, når det ikke er tele i jorda. Men dette forutsetter tidlig bestilling da leveringstiden oftest er mellom 3-7 uker.
I mellomtiden er det vanlig at graven merkes med et trekors eller en annet ventetegn.

Hva koster en gravstein?

Prisen på en gravstein varierer fra ca. 8.000 kr til ca. 50.000 kr. De fleste modellene ligger likevel i området 20-30.000 kr. Prisen avhenger av størrelsen på steinen, overflatebehandling og utsmykning, samt eventuelt tilbehør, som lykt, spurver og bedplate. Vår pris er den samme som hos steinleverandøren – vi har dermed ingen påslag i prisen som gjør det dyrere å bestille gjennom oss. 

Vi veileder gjerne om muligheter og priser.

Nathanielsen monumentservice

Vi tilbyr et bredt utvalg gravsteiner i alle prisklasser, og hjelper deg gjerne med å valget. Vi tilbyr både tradisjonelle gravsteiner, vakre natursteiner og design-gravsteiner.  

Når du skal velge en gravstein, kan gravstedet ha betydning for hvilken stein som er best egnet. Tett vegetasjon ved gravstedet kan for eksempel ha betydning for valg av materiale og overflatebehandling.  

Personlig tilpasning av gravstein 

Mange opplever valget av gravstein som litt vanskelig. Utvalget er stort, og man vil gjerne velge en stein som både oppfyller praktiske krav til kvalitet – men også krav til at steinen gjenspeiler familiens ønsker og avdødes identitet. Derfor gir vi personlig veiledning i valget.  

Gravsteiner kan lages etter tegning hvis du ønsker det. Du kan se mulighetene designprogrammet vårt gir for tilpasning sammen med oss, eller ta en titt på egenhånd.  

Garanti på gravsteiner 

Vær obs på at det kan komme useriøse henvendelser fra selgere av gravsteiner. Vi råder deg til å kjøpe gravstøtte av seriøse formidlere. Vi i Nathanielsen Monumentservice garanterer forskriftsmessig montering og sikring av gravsteiner. Vi er der når du trenger oss, om steinen skulle bli skjev eller skadet eller når man trenger oppussing eller ny inskripsjon.