Aktuelt

Stiftelsen Sløydsalen Heimly

Stiftelsen Sløydsalen Heimly har restaurert bygget fra 1933, og etablert et stort og vakkert livssynsåpent seremonilokale i 2. etasje. Her ligger alt til rette for å arrangere gravferd for alle, som ønsker å ha en seremoni utenfor kirken.

 

Salen er lys, med store vinduer og høyde under taket. Den er 130m2 stor og kan gi plass til inntil 100 mennesker. Sløydsalen Heimly ligger fredelig til - på bakken opp mot storbygget til Heimly folkehøgskole fra 1916. Samtidig er det sentralt i Finnsnes, lett tilgjengelig og romslig parkeringsplass.

 

Seremonisalen i 2.etasje er spesielt tilrettelagt for gravferd. Den universelle adgangen er ei brei bru direkte til salen, med romslig parkeringsplass for bårebil og asfaltert vei opp frå kommunal vei.

Klikk her for prisinformasjon

Klikk her for utleiekontrakt

Gravferdsseremonier foregår framfor et vakkert kunstverk «LA VIDA», som symboliserer livshjulet og er laget spesielt til Sløydsalen - av kunstneren Bent Aune. Det er et historisk sus over bygget, og atmosfæren i seremonisalen er lun, verdig og høytidelig.

Kontaktpersoner:

Stein Resvoll, tlf. 971 42 666

Margoth Hovda-Lien, tlf. 915 95 575

Eller ta kontakt via: sloydsalensvenner@gmail.com

Bilde av bru. Heimly

30% rabatt på gravstein

Kjære familie

Ved kjøp av stein fra vår steinleverandør,  Brødr. Strand Stenhuggeri ,

får dere 30% rabatt på gravstein. Rabatten gjelder ikke tilleggsutstyr.

Priseksempel ved kjøp av gravstein fra Brødrene Strand Stenhuggeri:

 

Stein nr. 416 (60×75) kr. 17.800,-

– 30 % rabatt kr. 5.340,-

Sum å betale kr. 12.460,-

(Prisene gjelder for 2021)

Dere kan oppleve å få tilsendt gravsteinkataloger fra forskjellige steinhuggeri i Norge. Vår steinleverandør Brødrene Strand Stenhuggeri kan enkelt gjøre forandringer på steiner som dere finner i steinkataloger. Det kan være form, farge, ornament eller skrog for lykt.

Vi bruker kun førsteklasses steiner som blir bearbeidet i Norge av dyktige fagfolk, beregnet for norske forhold og som enkelt kan tilpasses kundens ønsker. Brødrene Strand Stenhuggeri ble etablert i 1974 og har derfor nesten 50 års erfaring på produksjon av gravstein.

Vi verdsetter og støtter Norsk steinindustri og Norsk arbeidskraft.

Har vi ikke gravsteinen som du er på jakt etter, så skaffer vi deg den.

Du trenger ikke kontakte andre byrå eller steinleverandører for å få den steinen du ønsker til riktig pris.

Vår avtale med Brødrene Strand Stenhuggeri har gjort oss meget konkurransedyktig på pris.

Se det store utvalget på www.br-strand.no. Her er link til Brødr.Strand brosjyre http://epub.ekh.no/b/br_strand/68303_2/

Med vårt  designprogram  kan du prøve våre modeller i flere steintyper.

Brødrene Strand Stenhuggeri leverer og monterer steiner i hele Norge.

Støtt Norsk. Kjøp Norsk.

Rabatten gjelder for året 2021.

 

 

 

Br Strand 373

Kister til kjæledyr

Kister til dyr i størrelsen S, M, L og XL.
Kistene leveres uten pute og teppe.
Madrass i sponmateriale.
Ta kontakt med Sandbakk Begravelsehjelp for råd og veiledning.

 

Kister til dyr str. S (Katt, Kanin m.m). Bredde 26cm x Lengde 44cm. Høyde 18cm Uten håndtak. Naturlig materiale. kr. 950,- inkl.mva.

Kiste til dyr str. M (Stor katt, Puddel, Dachshund m.m) Størrelse Bredde 43cm x Lengde 60cm. Høyde 24cm. Tau håndtak. Naturlig materiale. kr. 1100,- inkl.mva.

Kiste til dyr str. L (Rottweiler, Labrador m.m) Med tau håndtak. Naturlig materiale. kr. 1300,- inkl.mva

Kiste til dyr str. XL (Mastiff, St. Bernard m.m) Bredde 63cm x Lengde 90cm. Høyde 30cm. Med håndtak i furu. Naturlig materiale. kr. 1800,- inkl. mva

Kistene leveres uten pute og teppe.

Madrass i sponmateriale.

Ved forsendelse kommer frakt i tillegg.

Kista E1571746475189

Minnestein til kjæledyr

 

Våre kjæledyr forandrer oss for alltid. Det er tungt å miste sin trofaste venn.

Bevar et verdifullt minne hjemme eller i hagen.

Vi kan produsere minnesteiner etter ønske.

Alle våre minnesteiner er produsert i Norge. Vi støtter Norsk industri og Norsk arbeidskraft.

Ta kontakt for nærmere informasjon.

 

 

 

 

 

 

Minnestein Hjerte Til Kjæledyr 768X1024

Trafikkdirigering på Finnsnes

Gjennom en avtale med Gardia Finnsnes kan Sandbakk Begravelsehjelp nå tilby pårørende Trafikkdirigering i rundkjøringen og div. veikryss i Finnsnesområdet.

Gardia stiller med nødvendig utstyr og mannskap og stopper øvrig trafikk i forbindelse med prosesjonskjøring fra kirke til kirkegård.

Trykk her for pris på trafikkdirigering på Finnsnes utført av Gardia

 

 

 

Sir. Toby

Toby er en dvergschnauzer gutt født 16. april 2014 i Tromsø. Han har jobbet i begravelsesbyrået siden august 2014. Toby er en skikkelig gogutt, snill, rolig, vennlig og glad i mennesker. Dere møter han hos oss på Sandbakk Begravelsehjelp 😃

Sir Toby

Hvordan håndtere sosiale medier når noen dør?

DIGITALT DØDSBO: Etterlatte må stadig oftere rydde opp i det digitale dødsboet og altfor få tenker over og er forberedt på hvordan de skal håndtere den digitale arven. Foto: iStock

 

Den digitale arven er mer enn bare sosiale medier. Bilder, dokumenter og andre filer ligger ofte låst på en iPad, mobil eller PC og medfører at etterlatte ikke får tilgang. Dette er noe den enkelte selv og etterlatte bør forberede seg på.  

 

– Vi lever stadig mer digitalt og har bilder, dokumenter og kontoer spredt på mange apper og tjenester på nett, og selv om man går bort fysisk, så vil det digitale liv fortsette å «leve», og altfor få er forberedt på den digitale arven. Det å snakke med dine nærmeste om hvordan dine digitale kontoer skal håndteres ved dødsfall vil være en god start.

 

Digitalt dødsbo

­­– Å rydde i det digitale dødsboet er tungt midt i sorgen og sjokket over å ha mistet en av sine nærmeste, og mange har erfart at det ikke er enkelt å håndtere en plutselig bortgang. Det kan være utfordrende å få oversikt og rettmessig tilgang gjennom brukernavn og passord.

 

Her er noen råd for hvordan du kan gå frem for å håndtere det digitale fotavtrykket:

 

Bruk testamentet

Det tryggeste vil være å gi noen som står deg nær en adgang til å innhente all nødvendig påloggingsinformasjon etter at man er død, og vi oppfordrer derfor til en samtale med advokat for å få ordnet dine digitale rettigheter og eiendeler som reguleres i et testamente. ­– Dette vil være en ryddig måte å avslutte det digitale livet og samtidig enkleste for de etterlatte.

 

Avslutning av sosiale medier

Nordmenn lever stadig mer digitalt og har kontoer på ulike sosiale medier, og nedenfor gir vi lenker med veiledning til hvordan du kan få slettet kontoen på sosiale medier. Men for å få dette til må man kunne dokumentere at man er i nær slekt med avdøde og kunne vise til en offentlig bekreftelse på dødsfallet, eller en skifteattest.

 

Her finner du linker til hvordan du kan avslutte de mest vanlige sosiale medier

 

Slik sletter du avdøde fra Facebook

Slik sletter du avdøde fra Instagram

Slik sletter du avdøde fra Twitter

Slik sletter du avdøde fra Snapchat

Slik sletter du avdøde fra LinkedIn

 

Trenger du råd fra andre sosiale medier, kan du finne flere råd fra Slettmeg.no hvor du kan søke etter medier du trenger hjelp med.

 

Offentlige registre

­­Når noen dør, må en lege skrive legeerklæring om dødsfall og melde dødsfallet til folkeregisteret. Det er kun offentlige etater og finansforetak med hjemmel i egen lov, som kan hente ut denne opplysningen fra Folkeregisteret for å sende informasjon til avdødes dødsbo.

 

Når en person dør, blir adressen automatisk fjernet i Folkeregisteret. Det blir derfor ikke sendt ut skattemelding med mindre det er registrert en kontaktperson for avdøde i Folkeregisteret. Informasjon om skattemelding og skatteoppgjør for avdøde, finner du her

 

Hva skjer med bankforholdet?

Ved dødsfall er nettbanken sperret inntil det foreligger en skifteattest. Penger avdøde har på konto blir sperret for uttak, også for personer som har hatt tilgang til kontoer. Kontoene forblir åpne for innbetalinger. Regninger til nødvendige begravelsesutgifter (utgifter til gravstein dekkes ikke) kan betales fra avdødes konto før skifteattest foreligger.

 

Hvordan kan jeg finne ut hvilke forsikringer avdøde hadde?

norskpensjon.no for etterlatte kan man finne ut om avdøde hadde livsforsikringer og pensjoner. Du kan også ta kontakt med forsikringsselskapet eller pensjonsselskapet der den avdøde var kunde

 

Altinn dødsbo

Altinn dødsbo skal bli en heldigital tjeneste og skal gjøre det lettere for etterlatte å rydde opp i økonomien hvor målet er at de kan henvende seg ett sted og få full oversikt over hvilke økonomiske avtaler den avdøde hadde, for eksempel om kjøretøy, eiendom, formue, gjeld og skatteopplysninger.

 

Altinn dødsbo er et samarbeidsprosjekt mellom Finans Norge, Skattedirektoratet, Brønnøysundregisteret og Digitaliseringsdirektoratet. De begynte arbeidet i juni 2020. Målet er å ha et opplegg klart til test i første kvartal 2023.