Gå til hovedinnhold Gå til footer

Barn og begravelse

Ja, vi mener at barn helt klart kan være med i seremonier. 
For et barn kan det da være lettere å forstå at personen er død,
og aldri vil komme tilbake.

Det er viktig å prate med barna i forkant og i etterkant av seremonien. Snakk sammen om hva som skal skje, og om hvordan man oppfører seg. Har barna noen ønsker om hva som skal stå på sløyfen til farmor/farfar. Inkluder dem, og svar på spørsmål som de har. Vi hjelper gjerne med å svare på spørsmål som foreldre syntes det kan være vanskelig å svare på. 

Tegne en tegning

Barna kan gjerne tegne en tegning som vi kan pynte med i seremonien. Noen velger også å perle et hjerte til en besteforelder. Det er mye en kan gjøre og vi tenker at barna bør være involvert i prosessen. 

For små barn kan det være vanskelig å sitte stille

Ta med tegnesaker, en bok eller en favorittleke. En seremoni varer omtrent i tre kvarter. Ha en reserveplan for hva man skal gjøre dersom det blir vanskelig for barnet å sitte i ro. Litt lyd i seremonien går helt fint, men dersom det blir vanskelig å høre hva som blir sagt, er det kanskje lurt med en luftepause. 

Kom i god tid

Kom gjerne i litt god tid slik at barna får sett seg om i lokalet før seremonien starter. Da får de kanskje lekt og løpt fra seg på et egnet sted.