Gå til hovedinnhold Gå til footer

Om Solstrands Begravelsesbyrå

Solstrands Begravelsesbyrå AS ble etablert i 1963 av Ole og Ellen Solstrand.

Vår historie startet da Ole og Ellen flyttet fra Askøy til Bergen med sine tre barn i 1958. Ole jobbet i Indremisjonens Begravelsesbyrå og Ole og Ellen kjøpte bygården i Herman Foss gate 11, og flyttet inn der. Kjelleretasjen ble etter hvert pusset opp, og gjort klar til Oles drøm om eget begravelsesbyrå, og Solstrands Begravelsesbyrå ble en realitet i 1963. Byrået vårt vokste fort under Ole sin ledelse, og var det første byrået i Bergen med egen bårebil. Ole hadde mange jern i ilden, og jobbet mye. I tillegg til jobben som gravferdskonsulent så jobbet han som visevert i bryllup.

Etter endt handelsskole startet Ole og Ellens yngste datter, Eldbjørg, i byrået. Dette var i 1966, og det tok ikke lang tid før også mannen til Eldbjørg, Harald Undal, begynte som gravferdskonsulent.

Etter noen år med begravelsesbyrådrift, startet Solstrand også med egen blomsterforretning i Hollendergaten 4. Byrået skiftet da navn til Solstrands Blomsterforretning og Byrå AS.

Ole Solstrand døde i 1975 etter en tid med sykdom, bare 56 år gammel. Ole fikk se sin visjon og drøm blir til virkelighet før han døde og han har gjort Solstrands Begravelsesbyrå til det det er i dag. Han var en varm person som alltid hadde tid til en god prat.

I 1978 begynte Ole Gjermann Solstrand, yngst av de tre barna til Ole og Ellen, i byrået. Sammen med sin søster Eldbjørg førte han arven og begravelsesbyrået videre. Ole og Eldbjørg har etter hvert lang erfaring i bransjen vår og spesielt Ole var aktiv i vår bransjeorganisasjon, Virke Gravferd.

I 2005 ble Solstrands Blomsterforretning solgt, og vi tok tilbake vårt første navn: Solstrands Begravelsesbyrå AS. Vi benytter fortsatt Solstrand blomster som vår foretrukne leverandør av blomster til gravferd.

I 2011 starter en ny generasjon i byrået. Datteren til Eldbjørg, Anita Undal begynner som gravferdskonsulent. Eldbjørg vil etter hvert pensjonere seg og Anita, som er tredje generasjon, ønsker å drive videre det morfaren startet – sammen med sin onkel, Ole Gjermann.

I 2016 dør Ole Gjermann, bare 63 år gammel. Det er et stort tap for oss alle, og sorgen er stor. Ole Gjermann var en person som så alle der de var. Han var alltid imøtekommende, inkluderende og positiv, og han hadde alltid et smil og en god historie på lur.

Anita tar etter hvert over som daglig leder, og Ole Gjermann sine sønner kommer inn i vårt styre. Solstrands Begravelsesbyrå AS er et familieeid selskap og vårt styre består av Ole Solstrand sine etterfølgere.

Tidene endres, det gir nye muligheter og nye utfordringer. For å kunne tilby pårørende best mulig hjelp i et lokaleid og lokalt drevet begravelsesbyrå, tror vi samarbeid er helt nødvendig. Fra 1. februar 2021 har vi derfor blitt en del av fellesskapet Byrågruppen Heder. Vårt byrå kommer fremdeles til å være lokalt eid og markedsføres under samme byrånavn, med «Heder» som et tillegg. Vi har fått ny grafisk profil, nye skilt og ny hjemmeside, men menneskene er fremdeles de samme!

Vi har siden oppstarten i 1963 hatt vårt hovedkontor i Herman foss gate 11 i Bergen sentrum. Vårt hovedfokus er å hjelpe pårørende med den avskjeden de selv ønsker for sin kjære. Etikk og verdighet er viktig for oss, og vi vil alltid ha pårørende og deres ønsker i fokus.

Vi er et av de største begravelsesbyråene i Bergensområdet, og våre gravferdskonsulenter er kurset i tråd med bransjens krav til standard slik at hver og en av oss kan hjelpe med alle praktiske sider ved gravferd.

Solstrands begravelsesbyrå har i dag fire avdelinger; Bergen Sentrum, Fana, Laksevåg og Straume på Sotra. Vi bistår i Bergen, Øygarden og alle kommunene rundt, og vi kommer gjerne hjem til dere for en samtale.

Det er i dag 7 gravferdskonsulenter i vårt byrå.

Alle medarbeidere hos Solstrands Begravelsesbyrå er stolte bærere av vår tradisjon og vårt virke, og det er med ydmykhet og respekt vi ønsker deg velkommen til å kontakte oss.

Vår erfaring er din trygghet.

Du finner våre kontorer og ansatte her.