Gå til hovedinnhold Gå til footer

Lange tradisjoner

Fredrikstad begravelsesbyrå og kistefabrikk ble etablert i 1885 av Klemet Johansen i sitt snekkerverksted i Farmannsgata. Vi holder tradisjonene i hevd.

Farmannsgate Medium

Vi er i dag 6 1/2 årsverk i byrået. Vi dekker hovedsakelig Fredrikstad, Rolvsøy, Borge, Torsnes, Østre Fr.stad, Kråkerøy, Spjærøy, Hvaler, Gressvik, Onsøy og Råde. Vi har i over 30 år hatt og har fortsatt et svært godt og nært samarbeid med Borge Begravelsesbyrå, Ellen Margareth Bye.

Fredrikstad Begravelsesbyrå og Kistefabrikk ble etablert i 1885 av Klemet Johansen i sitt snekkerverksted i Farmannsgata, og er således et av landets eldste begravelsesbyråer.  Klemets hustru Josefine var blant de første kvinner som kom inn i politikken.

I 1975 overtok Berit og Kolbjørn Garde etter Astrid og Arne ”Klemet” Nilsen, som var tredje generasjon etter Klemet Johansen.

I 1986 ble Fredrikstad begravelsesbyrå, Klemet Johansen, aksjeselskap.

Frem til 1992 holdt vi til i Farmannsgaten, da flyttet byrået til større og bedre lokaler i Veumveien 51, da lokalene i byen ikke lenger var egnet og ikke oppfylte kravene til Virke gravferd om avskjerming av pårørende. Nå er hele driften samlet under et tak. Vi tilbyr diskret beliggenhet med god parkering og egnede lokaler i Veumveien, men kommer gjerne hjem til deg på besøk. Farmannsgaten ble senere overtatt av en begravelsesbyråkjede som i dag reklamerer med beliggenheten.

I 2007 overtok Cathrine Garde Jakobsen (datter av Berit og Kolbjørn Garde) og hennes mann Ulf Jakobsen aksjemajoriteten og ledelsen av byrået. Ulf Jakobsen har jobbet i byrået siden 1991 og har opparbeidet seg stor kunnskap om byrådrift gjennom mange års erfaring og verv i byråforeningen, styrer, Etisk utvalg og har foredrag for helsevesenet..

Fredrikstad begravelsesbyrå Klemet Johansen as er et byrå med lang erfaring, som også i fremtiden ønsker å ivareta sine gamle tradisjoner med Heder.

Et nært samarbeid med de pårørende og høy kvalitet på det arbeid vi utfører, vil alltid stå i fokus. Individuell oppfølging av familiene vil alltid være en selvfølge.