Gå til hovedinnhold Gå til footer

Historien vår - Svanholm Begravelsesbyrå

Fra håndverk til høytid. Fra kistemakeri til gravferdshus.

armer som holder rundt en person

I Trondheim, tidlig i forrige århundre og som eldste sønn av domprost Martin Luther Svanholm, startet Gunnar Svanholm som møbelsnekker og fiolinbygger. I 1929 ble virksomheten utvidet med kisteproduksjon, og samme år ble Svanholm Gravferd stiftet. 

I dag er det tredje og fjerde generasjon Svanholm som bærer gamle trønderske gravferdstradisjoner videre og åpner for nye og personlige ritualer, i tråd med tidens behov. Forpliktelsene i dag strekker seg langt ut over den mest åpenbare, praktiske hjelpen ved dødsfall. Svanholms ansatte arbeider til daglig med å finne gode løsninger på hvordan etterlatte kan ta farvel, fjerne eventuelle hindringer for å ta farvel og sørge for avdødes verdige ferd mot graven. 

Vi tror at gravferden er viktig. Vi tror at en verdig gravferd øker forståelsen av menneskeverdet. Vi tror at en verdig gravferd gir en verdig start på et endret liv for de som er igjen. 

Vi har lang erfaring i å bistå ved dødsfall. Vi tar oss tid, både til å komme hjem til familien og til fortrolig samtale. Vi betjener Trondheim, Melhus, Malvik, Hommelvik og Skaun. 

Svanholm er akkurat nå i en prosess om fusjon med Vigdal begravelsesbyrå. Målet er å fusjonere i 1. halvår 2021 og bli Svanholm & Vigdal Gravferd. 

Svanholm gravferd bistår etterlatte med alle praktiske gjøremål i forbindelse med gravferd.