Gå til hovedinnhold Gå til footer

Gravstein og oppussing av gamle gravsteiner

Det å ha en plass å gå til for å minnes de døde, er for mange viktig. Det finnes mange ulike steinsorter som benyttes til gravstein, og mange muligheter for valg av form, tekst og muligheter til å gjøre gravstedet personlig. Vi veileder gjerne og vi har lokalkjennskap til regler for oppsett av gravstein og gravmonument på kirkegårder og gravplasser i ditt distrikt. 

Oppussing av gammel stein og bestilling av ny gravstein

Hos oss er det mulig å få hjelp til både oppussing av gammel stein og bestilling av ny gravstein.

Vi samarbeider med Steinservice Østfold som holder til på Busterud ved siden av St. Joseph i Halden. Steinservice Østfold utfører navnearbeid, oppussing og oppretting av gamle gravsteiner. 

Vi samarbeider med Eide Stein, Kjøl Steinindustri, Nergård Steinindustri og Johansen Monumenthuggeri ved bestilling av ny gravstein. Kom gjerne innom oss for brosjyrer eller en prat.

Her kan du se mer:

Eide Stein

Kjøl Steinindustri

Nergård Steinindustri

Johansen Monumenthuggeri

Gravstein som bestilles gjennom vårt byrå, er det vi selv som monterer på kirkegården.
Det er 2 års opprettningsgaranti på oppsett av gravstein hos oss. 

Trenger dere hjelp med en stein som har blitt skjev i løpet av årene som har gått, er det bare å ta kontakt med oss.

Telefon: 69 18 44 51

Informasjon om gravstein

Et gravmonument kan tidligst settes opp 3-6 mnd. etter begravelsen, når det ikke er tele i jorda. I mellomtiden er det vanlig at graven merkes med et trekors eller et annet ventetegn. Leveringstiden på selve steinen er ofte 4-6 uker.

De fleste modellene kan leveres i flere ulike steinsorter, men det kan medføre et tillegg i pris. Det er også mulig å sette inn navn og datoer på en naturstein.

Hva koster en gravstein?

Prisen på en gravstein varierer fra ca. 6.000 kr til ca. 50.000 kr. De fleste modellene ligger likevel i området 20-25.000 kr. Prisen avhenger av størrelsen på steinen, overflatebehandling og utsmykning, samt eventuelt tilbehør, som lykt, spurver og bedplate. Gravferdskonsulenten veileder om muligheter og priser.

Informasjon om gravlegging, kremasjon, gravplasser og gravminner - Halden kommune

Her kan du lese informasjon vedrørende gravlegging, kremasjon, gravplasser og gravminner i Halden kommune. 

Informasjon om gravlegging, kremasjon, gravplasser og gravminner