Gå til hovedinnhold Gå til footer

Tips før samtalen hos oss

Noen tips om du vil forberede deg til samtalen

Oversikt over noe av det vi går igjennom i samtalen hos oss:

 

Ha med avdødes folkeregistrerte navn, adresse og personnummer

 

Ønskes det jordbegravelse, kremasjon?

 

I seremoni må det velges salmer/fellessanger og eventuelle soloinnslag.

 

Normalt er det tre salmer/fellessanger + evt. én ved graven.

 

Normalt to soloinnslag; sang eller instrumental. Byrået kan booke solist/musiker.

 

Hvilken kiste ønsker dere at vi benytter? Ønsker dere f.eks. hvit, klassisk kiste? Eller vil dere ha noe annet, dere kan se på kister/urner i vår katalog som dere finner her på hjemmesiden vår.

 

Ønsker dere at avdøde skal kles i private klær? Ta gjerne med dette til samtalen.

 

Hvor mange program ønskes trykket? Det er ikke alltid lett å vite på forhånd hvor mange som kommer i begravelsen. Men ett estimat er greit å tenke på, å bestille noen ekstra utgjør ikke mye i prisforskjell, da ett sangprogram koster 8,- /stk etter startprisen.

 

Hvordan ønsker dere sangprorgammet skal se ut? Skal det være bilde av avdøde? Vil dere ha tema som for eksempel skog, sjø, blomst eller fugler. Eller vil dere ha med bilder som betyr noe personlig? For eksempel om avdøde var glad i laksefiske, så kan det være et tema man kan bruke i programmet.

 

Hva slags blomsterdekorasjoner ønsker dere fra nærmeste familiene? Du finner blomsterkatalogen også på våre hjemmesider.  Hva skal det stå på sløyfene? Forslag til sløyfetekster finner du på siste side i blomsterkatalogen vår. Husk at blomster er sesongvare, derfor er bildene i katalogene kun veiledende, dere kan snakke direkte med våre blomsterleverandører om dere har spesielle ønsker utover det dere finner i katalogen vår.

 

 Tenke litt på innhold i dødsannonsen, hvilket symbol ønsker dere, minnevers i annonsen, hvilket relasjoner skal være med? Du finner vår katalog om annonser på våre hjemmesider. Der er maler,  eksempler og veiledning.

 

Vi skal gå igjennom alt dette og mer til i samtalen hos oss og vår gravferdskonsulent veileder dere igjennom alt.

 

Ikke alle er klar for å forberede seg så mye før samtalen, dere er HJERTELIG  velkommen UTEN  å forberede noe som helst. Det går helt fint.

 

Du kan alltid ringe oss med spørsmål du har, ring 33 05 05 11.