Gå til hovedinnhold Gå til footer

Må det arrangeres en seremoni?

Nei, det er ikke noe krav om å arrangere en begravelsesseremoni. Det er opp til de nærmeste pårørende å avgjøre hva de ønsker. 

Den avdøde må enten begraves eller kremeres, og det må de etterlatte ta stilling til, Den avdøde må legges i ei kiste for så å bli transportert til gravsted eller krematorium. 

En begravelse er et overgangsritualet som har en funksjon i samfunnet. Det er bred enighet blant fagfolk om at en markering av dødsfallet er av stor betydning for sorgbearbeidingen og for å få avsluttet relasjonen til den som er død - uavhengig av om relasjonen har vært god eller ikke. En slik markering kan gjøres på andre måter enn ved å arrangere en begravelsesseremoni. Dersom det er ønskelig med en markering av noe slag, har begravelsesbyrået erfaring med dette og vil sammen med dere, finne en markering som passer. 

Personvern

Dette nettstedet benytter informasjonskapsler (cookies) slik at vi kan yte deg bedre service. Informasjonskapslene blir hovedsakelig benyttet for trafikkmåling og optimalisering av nettstedet. Du kan fortsette å bruke dette nettstedet som vanlig hvis du godtar dette.

Les mer om personvern og cookies